bad update...

Yepp. Sorry, dålig uppdatering.. Men han har vilat idag , jag har varit i Kisa och åkt skidor så har inte kunnat lägga in något och igår red vi ut en sväng lite lugnt men kom hem ganska sent och försökte lägga upp två filmer för att visa utvecklingen med honom men lyckades inte. Youtube samarbetar aldrig! Damn. jajja, ja försöker några gånger till, lyckas jag inte kommer de nog upp på lördag. Räkna inte med att jag bloggar imr för det har jag nog inte tid med.. Har lite o fixa om man säger så ;p jaja, hade tänkt rida ut imr och galoppera i snön på fälten i flemma, nice!
Puss/A

BETT



Dessa tre bett går Andy på dagligen. Det första, ett läderhackamore som jag har när jag rider ut. Det fungerar verkligen bra på honom då han inte blir stark och hänger sig på på samma sätt. Förr red jag honom på "kråkanbettet" i skogen för att variera men det fungerar inte alls längre, trots den lösa delen i mitten biter han sig på och sticker.. Bettet i mitten är ett vanligt tredelat bett i mässing, eftersom jag har mässingfärgade spännen på dressyrtränset ;p. Han är fortfarande staerk på det tredelade men det börjar bli bättre. Det sista bettet är ett gummipelham och är en mild variant av pelham, dels för att det är ett rakt bett utan port på mitten av mundelen, alltså liten tungfrihet för honom.

Eftersom han är stark har jag valt att hoppa honom på pelhamet eftersom hävstången även ger tryck på hans nacke vilket gör att jag inte behöver ta hårt i honom och på så sätt blir det ju mildare än om jag rider honom på tredelat där jag får göra allt mer bestämt och med en hårdare hand. Så skillnaden på ett tredelat är liten. I den övre ringen som deltat sitter i har jag precis samma funktion som ett oledat bett men i ringen längst ner får jag hävstångseffekten som gör att han får ett tryck på nacken och på så sätt lyssnar bättre. Innan han "vilade" hade jag däremot planer på att betsla ner, men jag får nog vänta ett tag till nu.. Kunde knappt hålla i honom när jag hoppade sist.
/A

Snygg magplatta va?



Jag har ridit med den i knappt två månader!! Har hoppat med den på småhinder, två tävlingar och hopptränat med den 5 gånger. Är det inte rätt sjukt med tanke på att 1,25 plattan knappt är repig? Jaao, min ponny har börjat hoppa upp sig bättre! :D

VINTERBILDER

wweeei!








Provsmak på bild från dagen!



Myyyyys <3

Dressyr för Unn



Tjenna! :D
Andy fick stå inne idag eftersom jag skulle rida ner till Heda vid halv 11 (Jag skulle aldrig lyckats få in honom om jag släppte ut honom) Jaja , han fick iaf äta sin frukost inne men rörde inte ens höet så jag släppte ut honom i rundeln där han glad stod och åt sitt hö. hahha rolig han är.
Whatever, jag red inte iväg förrän kvart i så hade lite bråttom men Linda gick med mig och tog lite kort i snön så orkade inte stressa. Jag skrittade och travade iaf ner till Heda och var där strax efter 11 (: Det gick verkligen toppenbra och rida idag! :D Han var loss efter 5 min!! Grymt kul iaf när han går så här bra som han gjorde idag! Jag red mycket lösgörande, flyttade lite, samlad skritt, trav och galopp, arbetade iaf på volten hela tiden och han var jätte duktig! I traven var han ganska liksidig men i galoppen gick han otroligt nog bättre i höger än vänster, det är kul! :D

Lägger in lite bilder senare från dagen, har tyvärr inga från träningen eftersom mamma inte var med idag, men nästa gång tänkte jag ta med mig henne och filma :)
/A

Hata dressyr när det går dåligt!

Ja, som rubriken lyder kanske ni förstår att det gick mindre bra idag. Det tog en halvtimme att få honom någorlunda lösgjord.. Han gick väl skapligt och jag gjorde lite flyttningar, öppna och sluta. Efter 50 min gick han riktigt fint i traven men galoppen fungerade inte alls, han har för mycket energi. Ska i alla fall bli skönt att träna för Unn i morgon på Heda och få lite ordning på pollen!
OCH jag tog en bild på magplattan men jag kan inte lägga in något på datorn idag heller - suck -.-. jaja, får väl ta en bild med digitalkameran för det fungerar iaf!
Nepp , ska nog ta o gå o sova nu så jag orkar upp imr!
/A

Långnos




Hahah, bilden är ju så ful egentligen men ändå gullig xd Idag red Andy och jag ut en sväng iaf och pulsade snö vilket lillgrabben tyckte va' väldigt jobbigt. Han gick i samlad galopp och gjorde lite flyttningar - ganska lydig.
Jag har iaf lagt den preliminiära tävlingsterminen för 2011.. Tänkte puplicera den här någon dag.. Den första tävlingen blir troligtvis den 29 januari i Västervik om inget annat aktuellt dyker upp innan ;) gaaah, jag vill tävla idag! Ser verkligen fram emot våren! :D
/A

BILDBOMB


Andy - provridning

Andy - provridning

Andy - provridning

Andy i sin nya box

Det tog inte lång tid innan de fäste sig vid varandra ;)

Andy, andra ridpasset (hade tävlat Pasja)

mysigt
inte ens en vecka...
Inte ens en vecka.. Lite klurigt..

Andy och Lotta

Sista dagen tillsammans

Nytt stall!

busfröt <3

hoppning!

Jag red som sagt ner till Heda idag och tränade lydnad på småhinder. Andy var helt tokig först men lugnade ner sig efter några språng, gud vad han älskar att hoppa! (: Vi red på en linje på olika antal galoppsprång med halter och volter oså hade vi även en båge med två räcken som vi gjorde samma sak med. Vi avslutade i alla fall med att hoppa upp linjen lite. Jag älskar att han har börjat hoppa upp sig så bra och hans bakbensteknik..! Kanske ska ta ett kort på hans fina magplatta och lägga upp ;) Det är så himla roligt att det går så fort framåt! Nu i mellandagarna ska vi börja den regelbundna dressyrträningen för Unn också, får se vad hon tycker om busfröt...
jaja, här är en film på linjen (: haha, Andy är ju rolig som alltid skapar sina egna bågar när han inte orkar samla ihop sig... Blev väl kanske inte perfekt men han hoppar ju fint iaf ;)




GOD JUL

Andy fick gå en långtur i Flemma idag på förmiddagen. Han verkligen älskar att galoppera på fältet nere vid vattnet, jag också iof ;p. I vilket fall som helst så skötte han sig till viss del, han är ju lite busig just nu. Han sticker med mig så fort jag lättar något på handen och brallar... Go ponny man har, han älskar livet.
I morgon rider jag nog ner till Heda och skuttar lite granna om ridhuset är ledigt, ska bli spännande och se hur det går eftersom han inte sett hinder på nästan tre veckor ;p
/A


no pic!

Ingen bild idag tyvärr, min sladd fungerar inte till telefonen så kan inte lägga in bilderna på Andy när han busar i snön.. Ullis red igår ut i skogen, vilket jag gjorde även idag. Pulsträning ger kondition, usch vad jobbigt han tkr det är. Igår hade han förretsen rivit ner staketet och tagit sig in til Neos och Bimme. Han har visst bestämt sig för att inte gå själv längre.. jaja, han har inga skrapsår iaf - skönt.
/A

Dålig uppdatering..

Precis som rubriken säger har jag uppdaterat bloggen extremt dåligt. Anledningen till det är däremot att Andy haft "vintervila". Han har gått varannan dag i princip, utan hoppning och dressyr, alltså enbart ut i skogen vilket han har tyckr varit skönt och jag har inte tyckt att det funnits någon anledning att uppdatera. jaja. Jag började rida honom som vanligt i helgen, så nu ska det väl bli lite orning på uppdateringen också!
/A

Tävling, Mantorpsryttarna



Jag är verkligen supernöjd med dagen! I LBn var han pigg så in i hel..* och jag tappade honom lite till sista i omhoppningen, så 0+4 fel. Men LAn är jag så grymt nöjd med! vår debut och han var inte alls lika överladdad som i förra klassen och det bara rullar på. Jag hann inte riktigt blir klar till oxern - hinder nr 6 så ett ner där och i linjen fick jag inte riktigt ihop honom så han räckte inte riktigt till men jag är så nöjd!
Jag älskar min underbara ponny! <3

Hoppträning 2 december


Dålig uppdatering..




Hmmm... har inte uppdaterat något men jag har inte haft tid att fixa med filmer och youtube har inte varit samarbetsvillig ;) Jaja, i morgon lägger jag nog upp hoppträningen från i torsdags och så är det ju även tävling så lägger upp de också. Tävling i mantorp och Andy ska deb. LA :)!
/A

Andy älskar snö!



Han har verkligen vinterkänslor! Busig som bara den!

RSS 2.0