trimm i ridhuset (:

Trimmade dressyr nere på Heda idag (:
Han gick inte lika bra som igår men helt okej iaf :) Gjorde flyttningar på vägen hem och massa galoppfattningar, jätte duktig (:

Youtube ibland asså...

Herre Gud.. Har försökt lägga upp klippet sen jag skrev förra inlägget. Lyckades till slut genom att dela klippet i två delar och skapa det i sämre kvalité.. jaja, nu får ni dem iaf! (:

Han gick jättefint i skritt och trav och övergångar där emellan och fint i galoppen , övergångarna blev däremot inge bra alls idag :/ , oså tjafsade han lite när vi flyttade för höger , men men. Han va däremot grymt fin i ökningen i traven! Mamma fick inte med det på film bara mellantrav.. HÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄR är första och HÄÄÄÄÄÄÄR är andra klippet iaf (:

underbart med sol!


Guuu vilken härligt väder att rida i!
Red dressyr för Unn idag så har precis kommit hem och lägger in filmerna på datorn nu.. Kanske lyckas lägga upp ALLT märks hur youtube fungerar idag ;D

FILMTIME!

Bädda in funkar fortfarande inte.. Men HTLM funkar nu iaf (: Klipp från idag hittar du HÄÄÄÄÄÄR.

Hoppning


hallå  :) hoppade  nere  på  heda  idag.  andy va  verkligen  kanonfin! kmr  film  är  jag  är  hemma! :D

sweet poooney

Han ser ut som ett föl! hihih
Imr rider jag ner till heda och skuttar lite. Mamma följer med och kameran också skulle jag tro :D. På söndag är det dressyrtrimm för Unn igen! Ska bli kul då han varit fin på senaste.
Är grymt sugen på att tävla, men det är bara en vecka kvar, hoppas han är lika fin som han varit! :D

.

hahha, hur ser han ut??

jaja. Va inte alls på humör för att rida på banan idag så det skulle nog inte gått så bra så red ut en sväng i flemma ist. Andy va iaf glad av att slippa dressyra tror jag.. Men jag flyttade honom lite på vägarna, samlad och ökad galopp osv. Han v aiaf duktig (:


Andy är gooo!

 

(Ehhm, ja jag biter på spöt men ja bjuder på den för andy är gull!)

Andy brukar ju då som sagt hoppa in till de andra hästarna, stå utanför stalldörren när Linda ska fodra osv. Ja, de tär ganska uppenbart att han vill in innan kl. 17.. Vi kom iaf fram till att det var bättre om han får gå med sina kompisar som han verkar tycka om så mkt så han fick gå ut med dem igår :) Vart tror ni han stod när jag kom? I sin egna hage, pucko! jaja, han går tydligen där det passar honom.. -.- Staketet är inte precis lågt. jaja. Det är väl bara låta honom gå där han går! ingen hoppträning idag som sagt så hade tänkt rida ut men jag hade inga kläder i stallet upptäckte jag när ja kom upp så han fick vila.. Imr blir troligtvis dressyr på banan, på lördag blire o åka o hoppa och på söndag ska vi rida dressyr för Unn (:


Vila ;)

Hallå!
Idag fick Andy sin vila. Kjell kom vid 18 så han inte rida innan och inte efter så han fick stå (:
Hans fötter blev iaf superfina. Kjell babblar ju på som vanligt och tror att Andy är en korsning mellan connemara, Irish sporthorse och ngt mer. jaja. Jag mockade o fixade iaf ska rida dressyr imr och ingen hoppning denna vecka heller, jävla sjukdom! Jag vill HOPPTRÄNA! Jag åker iaf till ridhus på lördag och hoppar så äre iaf hoppning v.6 trodde han..
jaja, inget att göra åt, mer träligt för de som har hästarna där, jag kmr ju iaf iväg :D

Nepp, nu måste jag gå o sova har precis skrivit klart 4 av 5 frågor till religionen -.- Får se om ja hinner rida ner till Heda imr annars blire dressyr på banan! :)

uuuuuut!


Söt han är min lille Panda <3
Red iaf ut en sväng me Jenny och Bo. Andy tyckte dt va mysigt och fick stå inne efter jag ridit, annars rymmer han väl igen.. Imr får han gå me Neos o Bimme då blir han nog glad, haha. Fick ett sms igårkväll av Linda: "Andy hade visst inte hoppat tillräckligt idag" buseponny. Plus att han ser så oskyldig ut :p jaja, nu får han stå med sina älskade vänner (: Plus att han ska få nya dojjor på fötterna om Kjell kmr ;p

FILMTIME!

HTML funka inte så ni får kopiera länken ist ;p

LFK: 100
http://www.youtube.com/watch?v=5TXr7-5xKoM

LFK 110:
http://www.youtube.com/watch?v=CjahyDvlybw


110 i jönköping :)

Har ändrat till jönköping nu också. Så ist för 100,100 blire 100, 110 :) YES! Slipper gå upp mitt i natten också :D

SÅ HIMLA FIN!

Hallå!
Kom precis hem från ånestad, fy fan vad min häst kan hoppa! :D Hoppade 1m, nollade. Så himla fina språng, så hoppade 110 också. Han bara flyger ju över. Det känns så himla lätt nu mer! :D jaja, film kmr snart hoppas jag. En rolig bana på 10 hinder, något kortare storhästavstånd så det var i princip bara att galoppera på. Fattar inte att han klarade kombinationen i 1m och oxern där efter i 110, ni får titta på filmen sen. I linjen mellan kombinationen och oxern i 110 så rider jag inte fram honom, jag försökte rida på 5 galoppsprång, va nämligen 18m, men nej nej inte Andy. hahha. Han är för go ibland. <3

FAAAN!

En sådan här dag får man verkligen svära. Jag har sytt fyra stygn i knät. Det är knappt så att stygnen kmr sitta, känns så himla riskbelt att rida. Visst dressyrsadeln funkar men jag SKASKASKA hoppa på söndag, that's it! Får la rida i dressyrsadeln varenda dag nästa vecka utom torsdagen för då äre hoppträning och jag SKA hoppa! Vore ju träligt om stygnen går upp.. gaaaah, vad arg jag är! Jag ville rida dressyr idag men ickeicke. Han fick vila så rider dressyr imr och vila fredag för då hinner ja inte ta mig till ridhuset o de går inte rida näre ä så här halt. usch, hatar vädret just nu. Ge mig sommar (:


FILMTIME!


Dressyr för Unn

Youtube lever sitt egna liv, har försökt lägga upp klippet sen 18.30. hahha , lagom kul!
Det gick iaf helt okej, han har gått bättre tidigare i veckan men men! Skriver mer när filmen kmr (:

hoppning!

Tjoooo!
Hela planeringen blev lite annorlunda i och med att hoppningen blev inställd..
Idag red jag iaf ner till Heda vid 11 och skuttade lite granna..
Hade hindrena så som bilden visar och red mycket övergångar och flyttningar innan jag började och sen galopperade jag över galoppbommarna med upphöjd bom, gjorde halt fram igen osv. Galopperade även över de små räckena som heller inte var särskilt stora och red på olika antal galoppsprång, lade volter emellan och halter. Han va' faktiskt jätte lydig! (: Avslutade med att höja upp räckena till 80 cm iaf och oxern låg på 1,10 och så red jag genom allt i lugn galopp och bara rullade över. Han va fin så jag är nöjd! :D I morgon är det dressyrdags , ska rida för unn vid 16 (: Nu är han iaf ordentligt lösgjord :D


bad update...

Yepp. Glömde uppdatera igår och har inte uppdaterat om ngt roligt men har inte tid att skriva mega långa uppsatser ;)
Hoppträningen idag var inställd pga. att en häst hade feber på solla ¨/ usch usch. Och ingen hoppning nästa vecka för då är mamma i fjällen!! damn it. jajja, åker nog iväg med Linda till ridhus och hoppar ngt iaf (:
Så igår och idag fick Andy gå ut i skogen och imr äre vila så får han hoppa lite på lördag kanske och dressyr på söndag då... jaaao . ciaaao!
/A

Veckans planering

MÅNDAG: Dressyr (ridhuset)
TISDAG: Ut
ONSDAG: Ut
TORSDAG: Hoppträning (Larsa)
FREDAG: vila/ut
LÖRDAG: Dressyr (ridhuset)
SÖNDAG: Dressyrträning (Unn)

Onsdag och lördag vet jag inte riktigt hur jag ska göra med än.. Så om jag rider dressyr på onsdag får han gå ut på lördag och tvärtom.. (:

Jag vill fortfarande tävla dressyr ;)

Haha, min häst var minst lika fin idag, elr ja han var finare. Red ner till ridhuset, har ridit ner tre dagar i rad nu, starkt gjort (y) Jag jobbade honom lösgörande först, sedan lite flyttningar och lite förvänd galopp. Han var jättefin i båda varven , det är ju dock lttare att flytta honom för vänster skänkel, men men det är la bara träna på. Hmm, undra när Heda lägger in sin lokala dressyr. LB:1 och LA:1 är jag sugen på... hahah får väl se hur han går, fortsätter han utvecklas så äre inga problem :)

Västervik inställt! :(

Västervik är inställt.. LFK har träningshoppning v.3 som jag så himla gärna vill åka på men mamma är i fjällen då, så det blir inget förrän v. 5 i Jönköping. Funderar då på om jag hoppar LB, LB elr LB, LA... Får se efter kommande hoppträningar! (:

JAG VILL TÄVLA DRESSYR!!

Asså de orden kan inte komma från min mun men joo det gör de! Jag red dressyr igår nere på Heda i dressyrsadeln och allt och han var så in i helv* fin! Ja, grymt fin! I både skritt, trav, galopp, övergångar och halter. Underbar är han ibland lillkillen!
Idag red jag också i ridhuset och hoppade med Linda, han var ganska fin efter ett tag gick verkligen lugnt och lyssnade på mig. Hoppträning på torsdag - läääängtar! :D och tävling v.4 :D

Snabbinlägg

Hallåå!
Uppdaterade inte igår dels för att blogg inte fungerade när jag hade tänkt blogga och för att jag åkte till Vadstena till Elin och Niclas ganska direkt efter jag kom hem.. Så lite stressigt.. Och nu kom jag nyss hem och ska sticka igen så det blir bara ett kort inlägg.
Jaja, till saken. Igår red jag iaf ut som planerat även att det var halv snöstorm och det var ju lite klantigt att rida Flemma vid vattnet då men men, det blåste och vi såg säkert ut som snögubbar båda två. Det var iaf inte för kallt och det var mysigt. Jag red på pelhamet idag vilket gick bra men inget jag tänkt fortsätta med ;p Idag fick han iaf vila och i morgon tar vi och rider ut en långis.
Hörs! /A

Dressyrtrimm

Hallåå! :D
Sen upppdatering, jag vet men har inte orkat skriva ;p Idag hade jag ju som sagt tänkt rida dressyr men så gick Linda hemåt precis och jag tyckte det kändes mer lockande att rida ut en sväng så jag gjorde bägge delarna.. Jag gick med Linda till vägen och vände där och red andra vägen tillbaka i trav och galopp. Red sedan ner till banan för att trimma lite på gårdagen. Red iaf i hoppsadeln idag vilket gjorde så att det gick ganska mycket bättre med galoppen ;) Han var väldigt stark till en början och sprang mest iväg så jag kämpade på men gav upp efter ett tag och lät han sträcka ut några varv sen gick det utmärkt att rida ihop honom, göra övergångar och tom. ganska bra att göra halter (Y) Jajja, han skötte sig fint till slut och jag travade då ner på grusvägen och skrittade till stallet. I morgon blir det ut en sväng i skogen iaf! :D

Dressyr!

Red dressyr på banan ikväll (: Han var verkligen toppenfin i skritten och traven men det gick dessvärre inte lika bra i galoppen.. Jag red mycket övergångar och det fungerade jätte bra mellan skritt och trav och likaså halter från både skritt och trav. Men när jag fattade galopp så orkar han inte hålla kvar formen utan typ kastar sig in i galoppen och i avbrotten bara slår han upp huvudet för att han tror att jag ska ta honom i munnen :/, vilket jag inte gör och inte gjort. Men, men. Det är väl bara fortsätta kämpa på och inte ge upp, i varje avbrott är det viktigt att jag använder så lite hand som möjligt och lägger ner handen innan han slår upp huvudet.. I vänstervarv (hans starka sida) fungerade det faktiskt riktigt bra han blev jätte fin men inte i höger.. Efter att ha arbetat honom i drygt en timme villea jag inte bråka mer utan avslutade i vänster där han var fin. Jag joggade av honom på grusvägen bortåt och slrittade sedan hem (:
Veckan kommer nog se ut så här:
måndag: ut
tisdag: dressyr
onsdag: dressyr
torsdag: ut
fredag: vila
lördag:ut
söndag: hopp

/A

Andy fick gå ut idag också...

Japp, Andy fick gå ut idag också. Red vid åtta, halv nio för sen skulle jag ta bussen till Elin. En ganska stressig morgon men en lugn ridtur ;p. Det tog mig 40 min att cykla tre km, vadå isig uppförsbacke? Kom för fn inte ens framåt! Ja, bilen va inlämnad så hade inget val om jag ville rida och det ville ju jag såklart!
Andy fick iaf gå korta rundan , tog typ 40 min men han tyckte det va skönt att röra på sig! :) Japp, är som sagt hos Elin så har inte ngt kul att lägga upp, jag sitter här för att hon sitter o flippar med sin nya iphone ;p jaja, jag uppdaterar imr igen då blir det nog lite dressyr på banan :D
/A

uuuuuut

Tjenna!
Idag red Andy och jag en sväng tsm med Alicia och Cinzana! (: Cinzan håller på och sättas igång så vi skrittade och travade bara i en och en halv timme men så red vi förbi Björkö och hem så då galopperade jag lite på grusvägen, elr ja snövägen och även på fältet. Det tyckte Andy va skönt! (:

some pics

På nyårsafton red korta svängen barbacka, men han går tom fint då ;p hahah. gullig är han min polle (: Mamma tog iaf lite bilder när jag kom tillbaka och travade o galopperaade på fältet!



Caramell är ju så förtjust i lille Andy (: <3

GOTT NYTT ÅR!

Ska upp till stallet snart, men ha riaf lyckats ladda upp mina korta klipp nu... Det går ju iaf konstatera att han är väldigt mycket lugnare, stadigare, bättre konditon och lyssnar bättre. OCH jag har lärt mig rida honom :D Gullig är han. Förresten fyller Andy 10 idag, han kanske vill ha något gott då? haha. Jag lägger upp bilder från igår när jag kommer hem och kanske även ett klipp från när vi galopperade på fältet!
Ciao! /A




RSS 2.0