upd. tävlingstermin. Så långt räcker just nu.

v. 5
6 FEB Jönköping reg LB/LA
v. 6
13 FEB Heda lok LB
v. 7

v.9
19 FEB

5 MARS
Kumla

Skogslotten
reg

reg
LA/LA

LB/LA
v. 12 26 MARS
Mantorpsryttarna reg LB/LA
v. 14 9 APRIL Jönköping reg ?/LA
v. 15 15 APRIL Grevagården? nat LA/LA+
v. 17
1 MAJ Vingåker reg LB/LA
v. 18
- Gamleby elr Vaggeryd
reg ?
v. 20 - HEDA reg/nat LA/MSV?
v. 22
- majpokalen(skogslotten)
nat LA/MSV?
v. 24
- EKEN nat LA/MSV?
v. 26 -
Vingåker reg/nat LA/MSV?
v. 28
- Ryttarkamraterna Kumla reg LA/MSV?

uuut

jag kom hem typ nyss! -.- är ap trött. åkte direkt efter skolan till stallet och red ut Andy en timme drygt. Red med dressyrtränset och flyttade lite samt fortsatte på det vi gjorde igår. Lät honom jobba på grusvägen ut till fabriken och på vägen tillbaka sen. Nere i flemma fick han gå i vanlig, avslappnad och låg form. Han var duktig, förstod vad han skulle göra ganska fort :) Åkte iaf direkt där ifrån ner till heda för att träffa SISU -.- och sen var det årsmöte, där av kom jag hem sent, jajja. Ciaaao!

Dålig kvalité? Ja, men youtube krånglar.


dressyrträning

Kom hem från stallet för ett tag sen. Har haft fullt upp hela dagen då jag gick upp tidigt och jobbade hos Sverker, åkte sedan direkt till Andyyyy. Fixade lite i stallet, lindade och sadlade den lille poneyn och red ner till Heda. Red för Unn mellan halv 2 och kvart i 3. Vi jobbade med skritten säkert i 40 min idag... Unn har börjat ändra på min ridning, i stället för "ponntridning" så ride rjag "hästridning" dvs. en hjälp i taget, aah ni fattar. Andy fattade dock inte till en början men var duktig mot slutet, man får vara glad för det lilla som går. Blir det två steg, aah då blir det två steg. Nästa gång kanske det blir tre eller fyra. Jobade hela lektionen med att han ska trampa under sig inner bak vilket Andy tycker är väldigt jobbigt och han stretar därför och ju mer han stretar destor mer spänner jag mig, ju mer jag spänner mig desto starkare blir han- en ond cirkel. Allt hänger på att jag måste slappna av i kroppen men det är så svååååååårt. ååh. oså vill man ju att allt ska funka på en gång och det är ju helt omöjligt. jjaja. jag är ganska nöjd, det har gått betydligt bättre men det är helt nytt för mig och helt nytt för Andy så det kommer nog snart förhoppningsvis :)
Film är på g!

Charles owen ayr8 leather

Jag har haft min hjälm i snart 3 år. Har ramlat av med den ett x antal ggr och den är snarare brun än svart - behöver bytas ut. Denna hjälm från charles owen är grymt snygg tkr jag.


TR ang. kval

haha, tur att Jossan är mer med i matchen än vad jag är...
För att kvala msvb måste man nolla båda faserna om klassen består av två faser.. Tur jag gjorde det i Kumla då, annars hade jag blivit sur. haha.

Men det står ju faktiskt ganska otydligt i TR:

"Vid bedömning två faser skall båda faserna vara felfria för att gälla som kvalificering."

"Ekipage är kvalificerat till kat. B 1,00m hoppning (Msv B), kat. C 1,10/1,15 m hoppning
kat. D 1,20/1,25 m hoppning (Msv B/ Msv B+), efter 3 felfritt genomförda
grundhoppningar i kat. B 0,90 m hoppning, kat. C 1,00 m hoppning, kat. D 1,10 m
hoppning, (Lätt A) eller högre på lägst regional tävling."


jajja. Då blev det ju helt plötsligt lättare att nolla A:0 vilket det är i skogslotten.

ridit Caramel

Linda kom upp när jossan åkt hem så vi red en sväng. Hon Mazinska och jag Caramel! :D asså caramellen är ju så snäll mot mig jämt! Hon bockade inte enda gång och reagerade knappt för bilarna. Dock var hon seg idag, fick kämpa på ordentligt för att hon skulle gå fram till betet. hihi.


janosch och joss va här!



hihi. Blev ingen mer update igår då jag knappt hann hem innan jag stack vidare till Ullis. Det gick iaf bra och rida och idag åkte jag direkt till stallet från ullis , strax innan 11. Red med Janosch och joss som kom halv 12. Vi red en långis i flemma , mysigt. Andy var ganska lugn idag men var pigg som bara den som vanligt i ena backen i Flemma. haha jämt är han ju det.  Jossan red Andy först så red jag igenom janne lite, sen bytte vi tbx. Andy var pigg som bara den med mig då och jannis var fin med jossan också, kul! Kom hem nu - typ. Uppdaterar mer snart, ska ta och duscha först! :D

sticker till stallet när som.

Har ätit frukost, hjälpt mamma och städa ska la ta o gå ut me vovven för snart kmr ullis hit och då ska vi ut och rida. Känner att jag knappt ridit Andy ngt själv men han gick ju bra igår för det ;p Man får ju passa på och rida tsm me kompisar när man har tillgång till två pållar (: Men idag blire bara skritt, trav och kanske ngn galopp. Vi hörs sen! Ciiiiiiiio!



hahha, Andy är söt <3

HL väst

 

Yepp, har införskaffat mig en ny väst då min dragkedja gått sönder på min. Visserligen går det laga men den är sliten i tyget på flera ställen också, plus att jag inte var särkilt förälskad i den. Den här västen är mktmktmkt skönare! Hopptränade med den igår ;p


hovvård..

Var ju som sagt på travshopen och handlade lite grejer till Andys hovar plus att mamma "råkade" springa på ett till ulltäcke. haha, så nu har han två iaf. Det här var utan maggjordar vilket kan va smidigt när vi åker iväg som t.ex. idag för då äre smidigare o skritta fram med ;p
jaja, hovgrejerna: HoofBuilder och Alosin. HoofBuilder är ett fodertillskott som ska ges tills det gett resultat och gärna några veckor efter det och ska börja användas igen så fort hovarna blir sämre igen. Alosin däremot kan användas regelbundet så det är la bara smöra hovarna minst en gång om dagen nu i några veckor och sen några gånger i veckan ;)


hoppträning!

Hallå!
Uppdatering sent trots att jag kom hem tidigt från hoppträningen... Hoppade vanlig tid idag, plus att det var markarbete och småhinder då underlaget är ganska stumt när det är så kallt ute. Efter att vi joggat fram jobbade vi mycket med flytta, tempoväxlingar och hörnpasseringar som vi alltid gör. Det var bara jag och en till så det var chillerill! :D Andy var jättefin på marken, jullans förtjänst, haha nerrå men han var fin. Även fin på hindrena, han lyssnade bra och jag är nöjd med mig själv!





julia och andy

Igår följde julia me tillbaka så vi red en sväng i skogen på Neos o Andy. Andy skötte sig väl men tyckte det var skitkul att galoppera, hahah hans knän va fan nästan i huvudet på honom. jajaj, det gick bra iaf. Neos skötte sig självklart ;p Vi red längsta Flemma utan att behöva rida bortåt mot Stjärnorp, jättemysigt i solen!  :)


dålig uppdatering..

jajja, i måndags red Stina Andy och jag Neos en sväng i skogen. super mys! Vi had eju då tänkt rida på tisdagen med men Andy tappade skon, fast den satt stenhårt. aja, inget att göra åt men Kjell kom ut i tisdags och fixade den foten och så tar han resten när han kommer till Lillen ;) Mamma åkte upp och mockade och va där när Kjell kom och jag åkte till Juuuuuuuulllllll. Seb trimmades i ridhuset och jag fick rida lite (a) mysig poneey.


dumma hov.

dumma hov som spricker... men vi har iaf pratat me kjell nu och vi bestämde oss för att Andy får gå med skon så länge den sitter så skor han om innan skogslotten för då har det nästan gått 6 veckor så då har han ju något att ta av också... hoppas bara det blir bra. På onsdag åker vi till travshopen när mamma hämtar mig hos julllll. Köper fodertillskott och megasmörj.
Hoppas det inte blir värre! Sticker snart till stallet iaf och rider me Stina = bus. mys.

skirtt, trav

Har helt glömt bort att skriva men idag fick det bli lugnt ut i skogen. Han var snäll det lilla busfröt.. Imr ska Stina rida Andy o jag på lille Neos, ut o busa, får väl se hur länge vi klarar oss i kylan, hihi.

FILM





resultat kumla!

Hoppade LA & LA (110) i -20 grader!! burrr.

LA A:0- 4 fel!

Ett riktigt skitpet.. Så här med facit i hand kunde jag nog inte ridit så annorlunda, ett vanligt "Andypet" där han störs sig på att jag tar en förhållning, vilket leder till att jag tar mer eftersom han inte lyssnar, så lite för mycket hand.. men med facit i hand tror jag inte han hade lyft på benen bättre om jag lättat på handen och haft ett mindre språng fram tilll hindret. jaja inte mycket att göra åt mer än att det känns helt meningslst o fortsätta men i övrigt var jag nolla och han var verkligen toppenfin och jag är nöjd med min ridning. Red dock inte klassen som an A:0, red långa vägar.

LA A:0/A:0- 0 fel!

På framhoppningen var han superfin, hoppade som bara den! (: Kom upp till banan och ville verkligen sätta en till nolla. Hoppade grunden helt okej och red omhoppningen lugnt. Hade tänkt sticka innanför till 11 men glömde helt bort det och det var 14 hinder!?:O Han var så himla fin, hoppade och lyfte på benen i alla lägen. Jag blev iaf 5a av 4 placerade och den lilla skitungen som blev 4a var i 3 bommar så rejält att hela hinderstöden rörde på sig och bomjäveln åkte inte ner?? tur man får ha då. jaja, det gör mig inget men det hade varit kul med en placering (:

Över lag är jag nöjd. När det gäller min ridning är jag mycket mer nöjd med den första klassen men Andy var så himla fin i andra. Maxade och långa banor med få nollor, det är kul! :D

Filmerna är på g!


TÄVLING

TÄVLINGåååååh,  äntligen  på  väg  hem  från  kumla  och  jar  har  nollat  en  till  LaA  !! mer  update  senare!

rubrik

Kom hem från stallet för någon timme sen.. kul att Kjell va ute i onsdags o tittade på hans väster bak och sa att det inte gick och göra något och den skulle ju sitta, det var ingen fara.. eller hur va?? Tappat två sömmar, skon har flyttat sig 4mm innåt... Den är inte direkt lös men kan ju bli..  Kjell hade precis kommit hem när jag ringde men Knack kmr imr bitti och slår dit en söm iaf, så får kjell komma på måndag -.-

Red iaf ut idag, Andy va precis tokig!! Hade tänkt ta det lugnt men då skulle det nog ha varit omöjligt att kontrollera honom imr så han fick galoppera nere på fälten i flemma och upp för den långa backen, hihih shiiit va han va pigg ;p

hemma! + FILM

Hemma från hoppträningen som gick relativt bra. Andy var fin men jag är så slarvig ibland, måste skärpa till mig. jaja, bara smådetaljer men jag ska försöka komma ihåg det till nästa gång och speciellt när jag tävlar i helgen. åååååh , det ska bli så kul! Blir en sväng till kumla då och det är bara 8,5 dit genom "skogen" hahah (y) positivt, har faktiskt tre till inplanerade där i år...
jaja, ciaaaaao! FIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIILLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLMMMMMMMMMMMMM

hoppträning idag!

Åker till solla idag och hoppar för Larsa! :D Plus att jag slutade tidigt idag så jag slipper stressa för en gångs skull OCH hoppningen är inte förrän 19.. Film kmr ikv om inte youtube krånglar, annars imr!
ciaaaaaaaaao!

uuuuuuuuuuut

Idag fick Pandan promenera lite i skogen tsm med Lillen, vilket han tyckte var skönt. Red ner till Flemma och red korta rundan där, så red väl en timme ungefär. Han fick gå ut i hagen och käka sin lunch oså tog jag in honom innan jag åkte.. Asså ja va där från 13-18.20 (då åkte jag me Linda till Sjögestad) hahah min mamma är ju segast, ett par timmar. jaa visst, tack för den. För övrigt klippte Linda caramel och hon måste ju tycka om mig mycket alltså för hon är alltid så snäll när jag är där, hahah. Vi körde "the hangman" i typ en timme, vadå noooo life? hahha, mysig dag iaf (:


Ut o rida!

Yepp, ska sticka till stallet nu och rida en sväng... ut och galoppera ngn stans i Flemma tror jag! Uppdaterar sen , ciao! :D

asså den första hästen är ju sjuk!

FILM

veckans planering

måndag: skritt, trav ut
tisdag:
dressyrtrimm
onsdag: ut och busa
torsdag: hoppträning
fredag: ut och busa
lördag: KUMLA LA/LA
söndag: skritt, trav ut

RUUUUMPA

ANDYS FINA, RUNDA, GOA, MUSKLADE RUMPA ;D


.

DRESSYRSADELN LIGGER RIKTIGT FINT NU UTAN PADDEN NÄR HAN MUSKLAT SIG! (:


dressyrtrimm

Härligt väder att rida i! Slutade tidigt idag så jag red ner till Heda och trimmade i ridhuset. Han var så himla fin! Red öppna, sluta, flyttningar och övergångar. Övergångarna till och från galopp gick verkligen toppen idag :D. Han var superifn i traven också, lyssnade bra för hjälperna och var avslappnad. Imr blire ut i skogen en sväng och torsdag hoppning (:


TÄVLING

Andy var duktig idag! Hoppade ju bara en LB (100cm) på Hedas lokala februarihopp mest för träningens skull och för kul. Han gick bra, sen att jag rider som en kratta är en annan sak ;p nollade grunden och fick ett ner i omhoppningen, vet inte riktigt hur jag tänkte så kom lite nära intill o då rev vi. kommande hinder (nr 10) tänkte jag stod ngn helt annan stans, där av min konstiga väg, men men han lyfte på benen. Utan nerslaget hade jag varit tvåa xd jjjaaja. Känns kul inför Kumla kommande helg :D
FIIIIIIIIIIIIIIILM

dressyrträning!

Andy var toppenfin!! Unn red i typ en kvart först för han va så himla jobbig.. Men han blev sååå fin. Mamma var inte där så fick tyvärr ingen fin men han var gudomligt fin i traven! Vi red mycket öppna, sluta, tagen bakdel osv som vi brukar göra. Både på böjt spår och rakt spår. åååååh va han va fin!

FILMTIME!

Jag är faktiskt jätte nöjd med hoppningen. Efter att jag fick stoppet blev det lite sisodär då han blir jätte känslig om jag slutar rida osv..  men men, man måste ju ha motgångar ngn gång.. DEL 1 och DEL 2 av träningen. Och nej, det ser inte alls högt ut och det kändes inte högt men det syns ju att det är högre om man kollar på Larsa som står bredvid och hinderstöden som är dryga 180 xd hahha.

hoppträning


(Yeeey, normal bild oså)
Kom typ precis hem från hoppträningen, har duschat och tagit en macka! (: Han va rriktigt, riktigt fin iaf! Hoppade bana på 120 men en oxer va lite lägre men den va 150 bred :O hahhaha! jajaj, riktigt fina språng men så skulle jag hoppa en linje med den långa oxer, 20,5 m till en kombination, vilket blev 5 språng lite långt. Det blev iaf lite stort in på oxern och kombinationen som var ganska kort 7m då hindrena låg på 120 och 135. Och Andy bromsade upp själv eftersom det var tight och märkte räcket i språnget så han stod emot och stoppade vilket var tur eftersom vi skulle krashat annars, men jag va bra nära på o ramla av... jajaja. jag hoppade på några andra hinder där emellan oså slutade ja rida så det blev lite sisodär en sen blev det bra och även kombinationen fast den låg typ 120 ist då ;p hihi, men han bara flyger över!!! ååååh ja vill tävla ute! Men det är inte långt kvar nu. älska sommaren och älska andy.när han hoppar så fint som han gjorde idag!

stallet nästa!

Yepp, sticker snart till stallet. Fick inte så bråttom nu när Larsa sköt fram träningen till 19 så det kmr nog ingen film ikväll tyvärr. Är inte hemma förrän typ halv 11. -.- uschsuch. jajaj , ser verkligen fram emot att få hoppa :D! Hoppas Andy är lika fin som han varit nu på senaste :D

Vila!

Andy vilar idag och Linda fixar med honom så det blev en pluggdag med spanska.. Slutade tidigt men hade utvecklingssamtal så var inte hemma förrän 17.. Hann iaf göra engelskan i bibblan!
I MORGON ÄR DET HOPPTÄRNING!!!! :D åååh va kul det ska bli, det va ett tag sen nu ;D! Mamma filmar som vanligt! :)

STARTLISTAN

För er som inte orkar vänta tills sent när startlistan till HEDA kmr hittar den HÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄR.

Veckans planering

MÅNDAG: skritt ut
TISDAG: ut
ONSDAG: vila
TORSDAG: hoppträning
FREDAG: ut/trimm
LÖRDAG: dressyrträning
SÖNDAG: hoppning

Skogsmulle!

Tjennna!
Kom hem för typ en timme sen, blev en lång dag i stallet idag, typ 4 timmar ;p Red först Andy en sväng när Linda red bimme, det gick bra han va väldigt pigg, speciellt på fältet och i backen vid Flemma, hahha. jaja, kom hem mockade o red Caramel när Linda red Mazinska. Caramel va duktig, dock saknades det bara en skidåkare.. hahah, traktor, bil och ljus = bad combination. men men , hon skötte sig ;)

.

(Ovisad bild)

Har studiedag idag men åker inte upp förrän efter lunch ngn gång för då rider ja en sväng me Linda plus ngn av hennes hästar ;) Solen skiner idag också och snön är nästan borta! :D


101 bloggläsare

Hahaha, 101 bloggläsare... vilka är ni egentligen?? ;D

Idag fick iaf Andy skritta ut en långis , jätte mysigt! :D Imr blire nog ut en sväng me Linda? Tror så, har studiedag så får la se till o få lite motion genom att cykla upp :O ;P

MOVIETIME!

LB & LA

LA, LA i kumla :D


6 FEB: JFK (JÖNKÖPING) LB/LA
13 FEB: HEDA (HEMMATÄVLING) LB
19 FEB: KUMLA RK LA/LA
5 MARS: SKOGSLOTTEN LB/LA

En liten korrigering bara ;) I övrigt så har jag planerat åka till:
26 MARS: MANTORP
9 APRIL: JÖNKÖPING
Efter det vet jag inte riktigt hur det blir eftersom vi åker till fjällen vid påsk, men har iaf i nuläget iaf VINGÅKER och VAGGERYD/SKILLINGARYD inplanerade 1 resp. 7 maj. Hade velat åkt ngn stans 16,17 april också men ÖREBRO har flyttat sin och på söndagen är det SÖDERKÖPING men då åker vi nog till fjällen, attans. jajja, det kanske dyker upp fler tävlingar så vi får la se :D

BILDER FRÅN JÖNKÖPING


Tuffingarna !

Tuffingarna igen!

Tuffingen! <3

resultat jönköping!

Hoppade LB (100) & LA (110)
LB A:0/A:0 - 8 fel!
Jättefint på ettan och tvåan, även trean men Andy blir lite nonchalant ibland så det felet var faktiskt hans.. i övrigt var han jättefin, men så slarvar jag när jag redan har ett ner så han blev lite lång till kombinationen så det blev trångt ut så den bommen åkte också ner, men men. I övigt var han väldigt taggad och tyckte det var superkul så lite väl mycket energi men fin och jag sa innan att jag hellre hade ett tråkigt resultat i LBn och att han går bra i LAn (:
LA A:0- 0 fel!
På framhoppningen var han superfin, hoppade som bara den! (: Kom ner till banan och ville bara satsa på att gå A:0an med så få fel som möjligt med tanke på att det var första tävlingen och allt. Red den som en grund så ingen vidare bra tid men långt inom maxtiden. Han var så himla fin och jag började räkna hinder när det var typ 4 kvar, hahah. grymt fin! Och en nolla! :D Känns som en bra inledning av året! :D
Filmerna är på g!


TÄVLING!

Kom precis hem från stallet, måste hoppa in i duschen.
Uppdatering kmr snart! :D

Pasja är sååå söt!!

Lille gumman va hon var samarbetsvillig och duktig. Saknar henne, Andy också tror jag.. Han gnäggar fortfarande åt skimlar <3
HOPPKLIPP make gif& här är länken till Pasjas blogg (:

Busridning


Asså den här bilden va inte fin någonstans.. Men han är lite söt & den är nytagen ;)
Red iaf ut på hacket och busade idag. Krävde ingenting, bara lät honom galoppera på. I vrigt var det typ storm ute och svinhalt första sträckan vilket iof inte märktes med busfröts järngrepp i isen ;p Red iaf bara lilla rundan då Jenny sa att det blåste storm i Flemma.. Kan tänka mig det nere vid vattnet. haha, jajja.
Imr blire o trimma men får se om ja gör de på banan elr om ja rider ut en sväng, beror lite på hur mkt det blåser och hur hårt det är ;)

Guuuuuuu va ja läntar till tävlingen :D

tävlingar (:

Har inte kommit ut så mkt tävlingar med proppar än så vet inte riktigt vad det finns för klasser men detta är vad jag anmält till hittils:

6 FEB: JFK (JÖNKÖPING) LB/LA
13 FEB: HEDA (HEMMATÄVLING) LB
19 FEB: KUMLA RK LB/LA
5 MARS: SKOGSLOTTEN LB/LA

Hoppar bara Heda för att det är hemmatävling och rider ner till Heda så Andy kmr inte ens märka att dt är tävling, jorrå, haha men det gör ju inget atyt det blir tre i rad då (:

trimm


Åhh, tuffingen!
Längtar tills det är varmt ute och bar mark så man kan rida precis som man vill när man känner för det och slippa anpassa sig efter vädret ;) Bloggade inte igår men det hände inget intressant, Andy vilade för jag hade massa plugg så va' bara uppe och fixade maten, mockade, tog in honom och bortstade lite (:
Red ut en sväng idag, fast med dressyrtränset och gramanen så han fick jobba lite iaf. Flyttade och lösgörande på sandvägarna som faktiskt var mjuka sandvägar. Totally perfect! Red även en hel del galoppfattningar och övergångar , som var anledningen till att jag tog på honom gramanen. Han var faktiskt duktig, red i ganska exakt en timme (: Och jag var bara i stallet i 1 timme och 40 min utan att stressa och jag packade påsar till morgondagen plus att han fick nytt strö också. Grym är jag (y) hahah.
Nepp nepp. Nu måste jag återgå till min historia och ekonomi om Kina såååå roligt, not.

Yeeeey, imr blire ut en sväng o busa på hacket tror jag och på lördag trimm oså tävling söndag, yes! Älska att tävlingarna kmr igång nu! :D

5 månader med Andy!

(Annonsbilden)
Yepp, idag har jag haft Andy i 5 månader och bättre går det! (:

DÅÅÅÅÅ och NUUUU

dressyrtrimm

Trimmade lite med gramanen idag.. Får nog ta och göra det någon gång eller några gånger i veckan så jag får lite ordning på övergångarna ;) Han va iaf jättefin! Lyssnade både fram, tillbaka och sidled (:
Imr får ponnyn vila så åker bara upp o mockar, har mega stort examination på fredag om kina!! Får se om jag rider torsdag men fredag, lördag blir det trimm inför söndag :D

RSS 2.0